01 5813 200
Otkup i prodaja opreme - Info AM

Otkup i prodaja opreme

Spremni ste se riješiti nepotrebne računalne opreme. Kako to možete učiniti? Nakon što nadogradite računalnu opremu ili ju zamijenite novom, možda se pitate što učiniti sa svojim starim hardverom. Mnoge tvrtke imaju politiku prema kojoj se stara računala preusmjeravaju na druga, manje zahtjevna područja poslovanja. No, u nekom ćete se trenutku morati riješiti starog hardvera – računala, laptopa, printera, servera, tableta, mobilnih telefona itd. Otkup i prodaja opreme su samo jedno od rješenja i usluga koje Vam može ponuditi Info AM.

Donirajte, preprodajte ili reciklirajte.

Ne možete jednostavno baciti svoje računalo. Postoje različite komponente unutar računala koje su ili toksične za okoliš, poput žive i olova, ili vrijedne, poput bakra, aluminija i zlata. Zbog toga su na raspolaganju brojna rješenja koja omogućavaju sigurno i prihvatljivo zbrinjavanje stare računalne opreme.

Ako su Vaša računala u dobrom stanju stanju i ispravna, razmislite o njihovom doniranju. Mnoge dobrotvorne organizacije specijalizirane su za pružanje rabljenih i obnovljenih računala za slabo financirane škole ili obitelji kojima je pomoć potrebna. Možete potražiti i opcije preprodaje starih računala ako su još uvijek u dovoljno dobrom stanju.

Ako vaš hardver nije upotrebljiv, postoje razne mogućnosti za recikliranje. Mnogi dobavljači i specijalizirane trgovine računalne opreme imaju uspostavljene tzv. zelene ili green IT programe. Neki od njih su otkup i prodaja opreme, vraćanje i zbrinjavanje stare računalne opreme, recikliranje itd. Većina gradova ima predviđena specijalizirana odlagališta za recikliranje starih računala i računalne opreme, a mnoge trgovine računala, poput Info AM-a, nude i usluge recikliranja. Ako imate puno računalne opreme za odlaganje, postoje čak i profesionalne službe koje će doći u Vaš ured kako bi preuzele Vašu staru opremu.

 

Posavjetujte se o regulatornim standardima

Ovisno o Vašoj industriji, možda ćete imati regulatorne postupke koje morate slijediti kako biste osigurali da osjetljivi podaci ne padnu u pogrešne ruke. Ako Vaša tvrtka nije u mogućnosti na siguran način uništi ove podatke, obratite se stručnjaku za pomoć. U Info AM-u smo se specijalizirali za sigurno i trajno brisanje starih podataka. Kontaktirajte nas ako želite da budemo uključeni u upravljanje krajnjim korakom životnog ciklusa Vaše opreme i osigurali da se Vaša stara računala zbrinjavaju na siguran način.

Kontaktirajte nas!

Zainteresirani ste za hitni popravak ili redovan servis Vašeg računala?
Svakako nam se javite!